Вітаю Вас, Гость
Головна » 2020 » Березень » 11 » Екскурсія в ліцей смт.Маневичі
17:35
Екскурсія в ліцей смт.Маневичі

Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя.

Профорієнтаційна робота зі старшокласниками – одна з найважливіших ділянок профорієнтаційної роботи педагогічного колективу та соціально-психологічної служби  освітніх закладів.

До нас з профорієнтаційною роботою приїзджають педагогічні працівники та студенти з різних навчальних закладів України з агітаційними та рекламними матеріалами про навчальні заклади, умови вступу, професії, які там здобуваються.

Ведеться постійна співпраця з Маневицьким  центром зайнятості.Організовуються спільні профорієнтаційні екскурсії до роботодавців, закладів, установ.

Учні 9-11класів були на Днях відкритих дверей  у Колківському ВПУ та Маневицькому професійному ліцеї, де  їм проводили екскурсії, а також випускники змогли поспілкуватись з викладачами, дізнались про професії, які здобувають  в цих закладах, умови вступу та навчання, приймали участь в майстер-класах.

Впродовж всього навчального року в усіх школах нашого освітнього округу проходить профорієнтаційна робота  у вигляді консультацій,тренінгів, профорієнтаційних уроків. Проводиться  інформування учнів про важливість здачі ДПА і ЗНО, перспективи у подальшому житті при отриманні хорошої  професії.

Також у цілях профорієнтаційної і профілактичної роботи були організовані   екскурсії до відділу поліції та пожежно-рятувальної частини.

Здавна повелося в Україні, що зібравши багатий урожай, їхали люди на ярмарок, везли те, що самі виростили, самі приготували. Що там тільки не було на тих ярмарках!.......
З метою професійної орієнтації, учні і  нашого опорного закладу постійно  беруть участь  у "Ярмарці професій", що проходив в тому навчальному році  у Колківському ВПУ, учні  мали змогу почути про різні навчальні заклади Волинської  області.

Переглядів: 149 | Додав: Vladislav2002 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar