Вітаю Вас, Гость
Головна » 2019 » Вересень » 3 » ГО"Довіра"Раннє втручання
20:14
ГО"Довіра"Раннє втручання

У Маневицькій районній громадській організації «Довіра» ініціювали навчальний семінар «Про філософію, зміст і практику раннього втручання».

Захід провели в рамках реалізації проекту «Підвищення спроможності батьківських ГО та співпраця з ОТГ задля впровадження послуги Раннього втручання на місцевому рівні», що реалізовують спільно з громадською спілкою «Всеукраїнське об’єднання «Національна асамблея людей з інвалідністю України» в межах впровадження проекту «Батьківстка адвокація раннього втручання в Україні – стратегічне планування та регіональні міні – проекти», та ГС «ВГО «НАІУ» й міжнародний фонд «Відродження».

Лектори:

  • Тетяна Міщук – лікар-невролог, заступник директора КРУЗТ ЛМЦР «Джерело».
  • Оксана Винярська – сімейний психотерапевт.
  • Людмила Аннич – мама дорослої дівчини з інвалідністю, керівник програми «Батьки для батьків».
  • Ганна Стасюк – сурдопедагог КЗЛОР ЛСЗШІ Марії Покрови.

Учасникам семінару також розповіли про можливість своєчасно почати інтенсивну допомогу у ранньому віці, коли розвиток дитини особливо піддається впливу; запобігати ускладненню неповносправності в функціонуванні сім`ї.

Голова районної громадської організації «Довіра» Наталія Шишолик зосередила увагу присутніх саме на важливості «Раннього втручання».

«Довіра» поповнюється новими членами, це маленькі діти, які вже мають інвалідність. Надзвичайно важливим є Раннє виявлення та втручання спеціалістів у фізичний та психосоціальний розвиток дитини. Ми підтримуємо діяльність у програмі, яка здійснюється міждисциплінарною командою. Спеціалісти котрої співпрацюють між собою з метою надання цілісної та комплексної допомоги сім’ї та дитині», – зазначила Наталія.

До команди Раннього втручання входять фахівці:

  • Психолог.
  • Фізичний терапевт.
  • Спеціаліст з комунікації (логопед).
  • Лікар (педіатр, невролог).

Рівноправними членами команди також є батьки дитини, саме вони є експертами стосовно нагальних потреб та можливостей своєї дитини. Послуга Раннього втручання надається як в спеціально організованих центрах раннього втручання, так і дома, та в інших місцях в яких сім’я може стикатися з проблемами та перепонами (дитячі майданчики, магазини, та ін.), тому що головна мета – це підвищення можливостей дитини в її природньому середовищі.

Учасниками семінару були батьки дітей з інвалідністю, фахівці, які працюють з такими сім’ями, педагоги інклюзивного навчання, психологи та соціальні працівники шкіл, а також представники виконавчої влади району.

Переглядів: 166 | Додав: Vladislav2002 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar