Вітаю Вас, Гость
Головна » 2018 » Березень » 1 » ІНТЕРНЕТ-ЗАГРОЗИ ДЛЯ ДІТЕЙ
19:21
ІНТЕРНЕТ-ЗАГРОЗИ ДЛЯ ДІТЕЙ

01.03.18 в опорному закладі відбулася педрада на якій розглядалось питання про ризики дітей в Інтернеті. 

Інтернет - дуже потужний ресурс, який значно полегшує життя людини та відкриває майже необмежені можливості для самореалізації та саморозвитку юної особистості, спілкування, навчання, дозвілля. Але разом з тим, в Інтернеті приховано досить багато небезпек як для дітей, так і для дорослих. Знання цих небезпек дозволить їх уникнути:

І хоча на екрані комп'ютера Інтернет представляється дитині абсолютно віртуальним світом, тим не менше в ньому існують загрози, здатні заподіяти реальну шкоду. На відміну від дорослих Інтернет-користувачів, діти можуть не усвідомлювати небезпек, які підстерігають їх у Мережі.

Як батьки можуть допомогти дітям мінімізувати ризики? На це питання немає однозначної відповіді, адже ризики варіюють в залежності від віку та рівня комп’ютерної грамотності дитини.

Коли ми говоримо про безпечну поведінку у мережі Інтернет, то маємо на увазі, що користувач «озброєний» необхідними знаннями та навичками. Навіть якщо підліток начебто впевнений у правильності своїх дій під час роботи в мережі Інтернет, часто його вчинки свідчать про протилежне.

Також 81% батьків, які впевнені у безпеці своєї дитини в Інтернеті, вважають (часто помилково), що їхня дитина повідомить їх про заплановану зустріч з віртуальним знайомим (але 75% дітей, що проводили такі зустрічі, приховують цю інформацію від батьків).

Кожен повинен дбати про безпеку своєї дитини, у тому числі і під час перебування у мережі Інтернет.

Переглядів: 524 | Додав: Vladislav2002 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar