Вітаю Вас, Гость
Головна » 2018 » Листопад » 2 » Методичне об'єднання вчителів інклюзивного навчання
18:59
Методичне об'єднання вчителів інклюзивного навчання

В опорному закладі відбулося методоб’єднання  вчителів  інклюзивного навчання Прилісненського освітнього округу. В освітніх закладах Прилісненської ОТГ здобувають освіту на інклюзивному навчанні 7 дітей з особливими освітніми потребами.
     На методичному об'єднанні розглядалося безліч проблемних питань, щодо організації інклюзивного навчання.
       Інклюзивне навчання — це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами шляхом організації їх навчання в освітніх  закладах . 
       Є значні переваги інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами. Завдяки цілеспрямованому спілкуванню з однолітками поліпшується когнітивний, моторний, мовний, соціальний та емоційний розвиток дітей з особливими освітніми потребами. Ровесники відіграють роль моделей. Діти, які навчаються на інклюзивному навчанні зустрічаються з новими вміннями та навичками, які відбувається функціонально. Навчання проводиться з орієнтацією на сильні якості, здібності та інтереси дітей. У дітей є можливості для налагодження дружніх стосунків зі здоровими ровесниками й участі у громадському житті. 
        Є також  переваги інклюзивної освіти і для інших дітей у школі. Діти вчаться природно сприймати і толерантно ставитися до  відмінностей інших дітей. Вчаться налагоджувати й підтримувати дружні стосунки з дітьми, які відрізняються від них, вчаться співробітництву, поводитися нестандартно, бути винахідливими, а також співчувати іншим.

Переглядів: 263 | Додав: lesz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar