Вітаю Вас, Гость
Головна » 2019 » Червень » 13 » Методичне об'єднання практичних психологів та соціальних педагогів
08:50
Методичне об'єднання практичних психологів та соціальних педагогів

23 квітня 2019 року на базі ЗОШ І-ІІ ст. села Карасин відбувся семінар: «Подолаємо Булінг разом». У семінарі взяли участь практичні психологи, соціальні педагоги закладів загальної середньої освіти.

Булінг (від англійського bullying) – цькування, залякування, агресивне переслідування одного з членів колективу з боку інших представників колективу. Така поведінка має на меті самоствердитися за рахунок когось, підпорядкувати особистість своїм інтересам або заслужити собі загальний авторитет.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Україна посідає четверту сходинку серед країн Європи за рівнем проявів агресії підлітків.

Під час семінару було розроблено алгоритм дій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які стали свідками проявів булінгу, ознайомлено з антібулінговим законопроектом у рамках Нової Української школи, розроблено інформаційний буклет: «Подолаємо булінг разом», обговорено актуальні питання щодо запобігання та подолання явища булінгу в контексті освітнього процесу.

Було цікаво послухати і поділитись досвідом з колегами,розглянули покрокову інструкцію від Ніка Вуйчича “Будуємо систему захисту від булінгу”,а також “Хто і як відповідатиме за булінг в Україні?”

Переглядів: 186 | Додав: Vladislav2002 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar