Вітаю Вас, Гость
Головна » 2018 » Січень » 16 » В ДНЗ "Колобок" с.Прилісне відбувся "круглий стіл" щодо роз"яснення вихователям про ПМПК
21:10
В ДНЗ "Колобок" с.Прилісне відбувся "круглий стіл" щодо роз"яснення вихователям про ПМПК

Роз’яснення вихователям,

вчителям і батькам про ПМПК

(Психолого-медико-педагогічну комісію)

 

Нещодавно в ДНЗ «Колобок» с. Прилісне був проведений «круглий стіл» вихователів ДНЗ і соціального педагога ОЗ «ЗОШ І-ІІІст. с.Прилісне», відповідальної за інклюзивне навчання - Терещенко Л.І., де було ознайомлено вихователів про роботу ПМПК, роз’яснення про інклюзивне навчання, особливості навчально-виховного процесу та корекційно-розвивальної роботи.

Робота ПМПК направлена на виявлення та вивчення дітей, які не засвоюють навчальну програму, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, визначення умов їх реабілітації та соціальної адаптації. ПМПК вирішують різноманітні життєво значущі проблеми дітей з особливими освітніми потребами.

В загальноосвітніх закладах Прилісненської сільської ради на інклюзивній формі навчання знаходяться 5 учнів. На обстеження і вивчення до Волинського ОПМПК у 2018 році планується направити 9 дітей дошкільного і шкільного віку, які потребують допомоги у фізичному та розумовому розвитку, визначення для них форми навчання. Головною метою інклюзивного навчання в освітніх закладах є забезпечення рівних можливостей та доступу до якісної освіти. ПМПК це не «каральний» орган, як часто вважають батьки. Висновки ПМПК – це рекомендації психологів, медиків, педагогів. На підставі висновку ПМПК, дитина навчається в межах свого індивідуального навчального плану, отримує ще й корекційно-розвивальний, реабілітаційний, адаптаційний, логопедичний компонент для оптимального оволодіння навчальним матеріалом.

Ініціаторами звернення до ПМПК мають бути самі батьки. Вчителі, лікарі та інші спеціалісти, можуть лише підказати або проконсультувати батьків щодо відвідання їх дитини ПМПК, тому що у дитини є, або можуть виникнути проблеми з навчанням.

Деякі батьки ігнорують відвідання ПМПК. При наявних ознаках проблем у розвитку дитини - ігнорують порад, втрачаючи дорогоцінний час. Бажання усіх спеціалістів допомогти дитині повинно співпадати з бажанням батьків. Тому батьки повинні прислухатися до спеціалістів і старатись виконувати їх поради і рекомендації.

 

 

 

 

 

Переглядів: 241 | Додав: Vladislav2002 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar